
Service Change with Existing Panel in Bath 
 
 
Ed’s Question: 
 
   'I will be doing a service change (upgrade) where the existing panel is located in a half 
bath on the wall between the sink and toilet.  Can the new panel be located in the same 
location or does it need to be relocated to another area in the house? 
 
 
Working Electrician: 
 
Part VI of article 230, under Service 
Equipment-Disconnecting Means "230.70 (A) (1) and (2) 
 

(1) Readily Accessible Location.  The service disconnecting means shall be 
installed at a readily accessible location either outside of a building or structure 
or inside nearest the point of entrance of the service conductors.  
 
(2) Bathrooms.  Service disconnecting means shall not be installed in bathrooms. 

 
No, you can’t keep the service in the bathroom. 


